Issadissas Blogg

Issadissa iakttar och kommenterar samtiden

Du kan inte gissa vad som hände sedan!

with 4 comments

Adventsljusstake och adventsstjärna i fönster

En bild från förra året. Jag har inte, jag upprepar INTE tänt ljus nummer två ännu. Hedersord!

Idag stod det alltså i adventskalendern att jag skulle hålla upp en dörr eller hjälpa någon att bära något tungt. Jo. Det gick ganska så bra. Eller ganska så dåligt. Det beror på hur man ser det. De flesta dörrar jag går igenom går inte att hålla upp, det är spårvagnsdörrar, tunnelbanedörrar och andra automatiska dörrar. Vad jag gjorde istället för att hålla upp en dörr var att jag tänkte extra noga på att låta andra komma av spårvagnen/tunnelbanan och att jag inte bufflade mig ut och fram utan lät andra gå före.

Det var helt enkelt  inte så mycket att berätta om. Men det var något i uppmärksamheten som jag gav sammanhanget och mina medresenärer som gjorde dagen annorlunda. Dessutom klippte jag mig hos Magnus på Extend som är praktiserande buddhist och han berättade om två övningar han gjort – den ena var att han varje kväll skrev ner en god gärning han själv utfört, den andra var att han beskrev tio goda gärningar andra gjort honom den dagen. Och just den där andra övningen satte igång mina tankar, för det går ju inte bara att notera de stora uppoffringarna som någon kanske gör ett par gånger under hela ens livstid utan det handlar ju om att bli uppmärksam på de små gesterna, de små orden, den lilla undanmanövern eller den blicken som skapar gemenskap i en liten kort stund.

Fast. Det var ju inte det att jag kände mig fin när Magnus visade det dramatiska i mitt naturgråa hår som i slingor lagt sig över det mer snusbruna där jag satt omgiven av en gråfärgad 20-åring (ljuvligt), en starkrosafärgad page (å, det var snyggt!) i 40-årsåldern och ett blåfärgat långhår (sagolikt!), 30plus som jag skulle skriva om idag (där höll jag på att tappa tråden mellan alla hårfärger) utan det var ju adventskalendrar jag skulle orda om.

Sagt och gjort. Och nu blir det länkfarm.

 1. Malindas julkalender med julmusik. Här pratar vi om sann kunskap. Roligt som tusan. Jag länkar till lucka 1, Ave Maria. Se till att vara inloggad på Spotify!
 2. En julkalender där en kan lära sig om härskartekniker. Antingen hur en känner igen dem och därmed kan hantera dem eller, hu vale, hur en använder dem i det ondas syfte.
 3. Internetmuseums julkalender som påminner om en viral succé varje dag fram till julafton. Idag påminns vi om Ansiktsburk. Någon som inte kommer ihåg?

Som den samvetsgranna människa jag ibland är när andan faller på, så fortsätter jag väl rapporteringen imorgon. Då ska jag laga mat till någon annan, säger adventskalendern som jag publicerade igår.

Annonser

Written by Issadissa, webbtanten a.k.a. Eva Adeen

december 1, 2016 den 8:53 e m

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Lottens julkalender! http://Www.lotten.se

  Inger

  december 1, 2016 at 9:14 e m

  • Den var makalös! Och något för ansträngande för en lördagmorgon. Jag kände direkt mina begränsningar, som om jag stött på ett för svårt korsord. Men oj, vad upplyft jag blev!

   Issadissa, webbtanten a.k.a. Eva Adeen

   december 3, 2016 at 11:02 f m

 2. Vilken fin julkalender! Tror inte jag med utmattningssyndrom ska lägga den till något måste att göra men jag ska spara den till nästa år. Fortsatt fin fredag!

  • Fortsatt fin helg! Och spara till nästa år – en bra idé!

   Issadissa, webbtanten a.k.a. Eva Adeen

   december 3, 2016 at 10:57 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: