Issadissas Blogg

Issadissa iakttar och kommenterar samtiden

En pastasås #blogg100

with 2 comments

Dag 48

pastasås

Matfoto, det är inte lätt.

En närande, hälsosam och dessutom mycket, mycket smaklig sås till pasta. (Vem kan motstå denna husmorsinledning?)

3 paprikor av olika färger
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 dl vitt vin alternativt matlagningsvin
1 buljongtärning, grönsaks- eller kycklingbuljong
500 g kycklingfilé
Olivolja

Strimla paprikorna efter att du sköljt och kärnat ur dem.
Hacka löken ganska fint och vitlöksklyftan fint.
Skär kycklingfiléerna i små bitar.

Värm en skvätt olja i en stekgryta.
Låt den hackade löken och vitlöken bli mjuka i oljan på inte alltför hög värme.
Fös undan löken mot kanterna alternativt lägg löken på en tallrik medan du värmer ytterligare en skvätt olja och bryner kycklingbitarna på litet högre värme.
Häll på vinet, buljongtärningen, den mjukfrästa löken, tomatpurén och den strimlade paprikan. Häll på en dl vatten också. Rör om och lägg på ett lock.

Låt puttra minst en kvart. Rör litet då och då. Naturligtvis måste kycklingen vara genomkokt, men det viktigaste för smaken och konsistensen är att paprikorna har börjat mjukna rejält och blivit litet mosiga.

Salta och peppra efter smak och servera med nykokt pasta och nyriven parmesan.

Written by Issadissa, webbtanten a.k.a. Eva Adeen

april 2, 2013 den 7:51 e m

Publicerat i #blogg100, recept

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Låter ju fruktansvärt gott det där.

    Anna A

    april 2, 2013 at 9:10 e m

  2. […] En vardagspasta som smakar fest […]


Lämna en kommentar