Issadissas Blogg

Issadissa iakttar och kommenterar samtiden

Michelle Obama och kampen mot det allmänna slappa tänkandet

with 3 comments

Det händer konstiga saker i det stora, mäktiga och märkliga landet i väst. Vi riskerar att få en riktig pajas på världens mäktigaste ämbete. Hur kan det hända?

Ett av svaren är väl att det är jobbigt att tänka. Så när någon säger att han ”säger som det är” och det blir enkelt att förstå sig på den krångliga nutiden när en lyssnar på honom då väljer den slappa tänkaren att stödja pajasen.

Men tyvärr. Tillvaron är knepig. Den är underbar i sina många lager. Men det krävs faktiskt både energi och tankemöda för att ens börja försöka förstå. Och det är vår förbannade skyldighet att försöka förstå! Annars förverkar vi vår rätt att påverka.

Som vanligt kastar jag sten i glashus eftersom jag ibland bara inte orkar följa med ordentligt i nyhetsflödet. Men även så tar jag mig min rätt att säga: TÄNK! SLUTA SLAPPTÄNKA!

Var kommer då Michelle Obama in i det här? Jo. För att hon och hennes rådgivare inte slapptänker. De insisterar på att historien spelar roll men att den inte måste definiera oss, de använder samtidens nya kommunikationskanaler och möjligheter. Men de budskap Michelle Obama framför pajasförenklar inte tillvaron och även när hon agerar med i ”Carpool Karaoke” så förlorar hon inte trovärdighet och hennes hjärtefrågor förlorar inte i angelägenhet.

Det blir två långa Youtubeklipp som avslutar dagens inlägg.

 

En fin analys av talet kan du läsa här.

Annonser

Written by Issadissa, webbtanten a.k.a. Eva Adeen

juli 29, 2016 den 5:32 f m

Publicerat i analys, samtiden, sociala medier

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det är skrämmande, jag associerar till ”evil clown”. 😦 Mest skrämmande att det verkar omöjligt att kämpa mot förenklade resonemang.

  Jag brukar ha lite (svenskt?) svårt för känslomässiga amerikanska tal, men det här var fantastiskt. Har inte hört riktigt hela, men fastnade direkt för bilden av ett hus byggt av slavar, där nu unga svarta kvinnor bor – och tar för givet att kvinnor kan bli presidenter. Vilken bild!

  (I en del svenska tidningar översatte man inte ”black”, undrar om det var medvetet? Då hängde det ju inte ihop på samma sätt med slaveriet. )

  lenaikista

  juli 29, 2016 at 9:32 f m

  • Vi får väl fortsätta våra kamper mot det allmänna slappa tänkandet på golvet. På släktmiddagar, vid fikabord, i våra bloggar. Det är det enda vi kan göra, eller hur?

   Issadissa, webbtanten a.k.a. Eva Adeen

   augusti 1, 2016 at 8:25 f m

   • Ändå något. Känns bra när man ser att vi är fler. 🙂

    lenaikista

    augusti 1, 2016 at 8:59 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: