Issadissas Blogg

Issadissa iakttar och kommenterar samtiden

Påskmustkyckling – lättlagad höjdare #blogg100 dag 8

leave a comment »

påskmust

Viktigt innehåll i kycklinggrytan!

Som Aktivisten sa:

– Det här smakar ju som kåldolmar!

Det har hon rätt i. Honungen och kålen sätter tonen tillsammans med den ingefärsdoftande, mustiga kycklinggrytan. Och glöm inte de rårörda lingonen! Receptet kommer ursprungligen från Linas matkasse. Jag har gjort några små justeringar och serverar helst potatis till. Passar bättre än ris när man väl kommit in på kåldolmespåret.

1 kg kycklingfilé

3 dl påskmust

1 1/2 tsk ingefära

1 msk soya

1 1/2 kycklingbuljongtärning

1 1/2 dl crème fraiche

Skär kycklingfiléerna i två eller tre bitar på längden. Bryn dem i smör eller olja, krydda lätt med salt och svartpeppar. Lägg över de brynta, men inte genomstekta kycklingbitarna i en gryta. Häll på påskmust, ingefära, soya, buljongtärningar och crème fraiche. Låt koka lugnt och fint i en kvart ungefär.

Koka potatis.

Rör 1 paket frysta lingon som du låtit tina med 3/4 dl socker så att sockret löser sig och lingonen vätskar sig (du vet hur det brukar se ut på finrestaurang när man får rårörda lingon – så ska resultatet bli)

Strimla kål, helst salladskål eller savoykål (kring 500 gram). Bryn i olja eller smör. Rör ordentligt hela tiden – det går fort. När kålen mjuknat och blivit litet brynt häller du på 1 msk honung och rör om. Salta och peppra.

Servera kycklinggrytan med potatis, brynt kål och rårörda lingon.

(Det här receptet mättar 4-6 personer beroende på hungrighetsgrad och hur mycket potatis man kokar)

(Självklart kan påskmusten bytas på julmust!)

Annonser

Written by Issadissa, webbtanten a.k.a. Eva Adeen

mars 8, 2016 den 8:00 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: