Issadissas Blogg

Issadissa iakttar och kommenterar samtiden

Nu jävlar är jag konstruktiv! #bloggswe

with 5 comments

zombie

Lyssna! Eller jag äter din hjärna.

Igår kanske jag uppfattades som en gnällspik, men idag ska jag komma med konstruktiva förslag som skulle underlätta för många människor. Jag intresserar mig för tillfället mest för de utmattade. Men återkommer såklart i frågor kring skolan, populärkultur, medelklassens ängslighet och annat jag tycker om att kommentera. Men nu – om och till och för de utmattade.

Varför skrivs det helt enkelt inte ut följande av de doktorer jag så infamt hånade igår:

1. Linas matkasse eller liknande färdiga matkassar med näringsriktig mat och färdiga middagsidéer

2. Läxhjälp till eventuella barn

3. Städhjälp

4. Klippkort på massage

5. Mindfulnesskurs eller i alla fall en avslappnings-cd

6. Obligatorisk kurs för anhöriga som ska innehålla följande:

– hur man lär sig att sänka kraven på ALLT, särskilt städ, tvätt och ordning
– hur man lär sig att sluta tjata (gäller särskilt barnen)
– hur man vågar granska sina egna värderingar (så att den utmattade inte behöver göra hela jobbet själv och dessutom i motvind)
– hur man sorterar tvätt, kör tvätt- och diskmaskinen, lagar mat, håller kontakt med släkt och vänner, sköter vardagslogistiken, ekonomin, husdjuren, bilen, dammsugaren…….

7. Förbud mot tittning på livsstilsprogram som har med husrenovering, statusjakt och allmän materialism att göra (Ernst och Timell ryker först tillsammans med Hollywoodfruarna och Kardashian-familjen)

8. Obligatorisk middagsvila

Ps. Ni har väl läst att Arbetsmiljöverket kommer att göra tusentals arbetsplatsbesök under hösten för att undersöka arbetsmiljön just med avseende på stress. Ds

Annonser

Written by Issadissa, webbtanten a.k.a. Eva Adeen

september 5, 2014 den 4:42 e m

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja, allt det vill jag ha! Fast mina anhöriga behöver inte gå kurs, de har varit och är helt fantastiska! Jag har inte gjort något mer än tagit hand om mig själv sen i julas. Så smått har jag börjat ta tvätten igen, som en del av min rehabilitering, men det blir en maskin om dagen och sorteringen får ta tid!

  Freja

  september 5, 2014 at 10:46 e m

 2. Skriver under på alla dina ord!
  Håller tummen för att arbetsmiljöverket hittar till min arbetsgivare!
  Vi är nu 4 på mitt lilla kontor som kraschat o fått andra stressrelaterade sjukdomar (fler på väg in i väggen men fattar inte att de måste bromsa) , o 4 på vårt HK samt att fler sagt upp sig innan de kraschat! Deras personalpolitik suger o arbetsmiljön är läskigt stressig….
  Kram på dig!

  Madelene G

  september 6, 2014 at 3:36 e m

 3. Hej Madelene! Jag anmälde det företaget som jag jobbade på till Arbetsmiljöverket o de riskerade vite på 75 000 kronor om de inte höjde sina kunskaper i arbetsmiljöarbete. Alltid något. Det var enkelt, bara skriva ner allt hur man upplevde situationen. Jag var så arg och bedrövad över hur folk blev sjuka, ville sluta osv. Nu vet jag inte hur det har gått..de har skyddsombud iallafall. Det kändes ändå skönt eftersom jag blev helt utbränd av att jobba där. Är fortfarande inte alls bra och det var i februari 2013 jag blev sjuk.

  Jessica Bergman Fristedt

  oktober 21, 2014 at 8:51 e m

 4. Jag håller helt med dig Eva om insatserna som skulle behöva komma till för de som drabbats av utbrändhet. Man blir ju handikappad, minnesstörningar, koncentrationsförmågan, blir man nånsin sig själv igen? Varför räknas det inte som ett handikapp med rätt till stöd? Det är inte mer än rimligt. Kanske skulle man dra ner på tempot litegrann på arbetsplatserna om man insåg vilka skador och kostnader som drabbar den drabbade men också i samhällskostnader för hemhjälp. Bra blogg! tack

  Jessica Bergman Fristedt

  oktober 21, 2014 at 8:57 e m

  • Tack, Jessica! Det är intressant att vi, de utmattade måste göra så mycket forskningsarbete själva. Och att vi måste vara så starka i all svaghet för att få hjälp.
   Det är tur att vi har varandra!

   Issadissa, webbtanten a.k.a. Eva Adeen

   oktober 22, 2014 at 4:30 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: