Issadissas Blogg

Issadissa iakttar och kommenterar samtiden

Återhämtning är en svår historia #blogg100 dag 94

with 4 comments

kottlasjön

Nu har jag, två helger i rad VILAT. I veckorna har jag också VILAT. Jag har inte haft några evenemang på kvällarna, inga sociala åtaganden eller roligheter, jag har lagat mat (i bästa fall), ätit, bara tjatat litet på barnen när de varit hos mig, tvättat några tvättmaskiner, struntat högaktningsfullt i de oputsade fönstren, inte zappat bara koncentrerat tittat på filmer, bloggat, inte pratat i telefon, vilat, vilat. Jag har sovit 10 timmar per natt de dygn jag har kunnat. Jag har inte tränat mer än cykelpendlingen till jobbet några dagar per vecka. Jag har vilat, vilat. Och känt mig både som en bra människa (som äntligen fattar!) och som en dålig människa (för att jag inte hinner med människor omkring mig, mina åtaganden och att putsa fönster och hålla dammfritt).

Ändå vill jag ha och behöver mer återhämtning. Jag trodde nog någonstans att jag skulle komma tillbaka till ett liv som förut, fast jag så förnumstigt skrivit om omprövning och omvärdering. Jag trodde att jag skulle orka som förut. Men det är väl faktiskt så att har man under så många år struntat i att återhämta sig, så tar det nog många år att vila upp sig.

Så jag är tillbaka till samma frågor igen: vad betyder lagom? vad betyder frisk?

 

Annonser

Written by Issadissa, webbtanten a.k.a. Eva Adeen

juni 1, 2014 den 10:59 f m

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jadu, det funderar jag också på. När ska jag orka ta hand om hemmet regelbundet? Varje gång jag fixar att städa är jag glad länge. Sedan kommer veckorna då jag inser att jag borde på det igen, men det händer inte. Nu har jag inte så mycket val längre. Nu måste det bli städning till veckan. Vad är lagom? Vad är frisk? Bra frågor som jag inte har något svar på.

  Marie-Louise Nilsson

  juni 1, 2014 at 5:18 e m

 2. Ja, det är ingen ordning…Jag fattar inte heller?

  Lotta Waldau

  juni 1, 2014 at 5:36 e m

 3. Ja, det är ingen ordning…Jag fattar inte heller?
  Kommer mn aldrig att bli som förut igen?

  Lotta Waldau

  juni 1, 2014 at 5:37 e m

 4. Jag har vilat sen slutet av februari… Inte träffat andra än familjen och läkare, inte lagat mat, inte tvättat, inte städat. Knappt ens läst… Korta promenader, små stunder i trädgården, mycket kattgos… Och fortfarande så erbarmligt trött… Jag tror inte jag någonsin kommer att bli pigg och fylld av energi igen…

  Freja

  juni 1, 2014 at 11:11 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: