Issadissas Blogg

Issadissa iakttar och kommenterar samtiden

Mina samlade bloggposter om stressjuka #blogg100 dag 7

with 2 comments

Det började i juli 2013. Jag kunde inte gå upp ur sängen. Jag sov och sov och när jag inte sov så satt jag i soffan och tittade på ”Breaking Bad” på Netflix. Så sov jag litet igen. Jag hade ingen kraft. Jag skämdes som en hund, jag trodde att jag borde kunna. Men ”borde kunna” hade jag testat länge nog när jag egentligen borde ha vilat och reflekterat. Jag körde över mig själv och ignorerade alla signaler. Så tillslut stängde kroppen ner.

Jag fick hjälp. Jag tog hjälp. Jag försökte och försöker fortfarande förstå. Något jag i alla fall insett är att stressjuka är en livsstilssjukdom. Och att det inte går att gå tillbaka till hur man levde sitt liv före sjukdomen tog en i sitt grepp. För om man går tillbaka kommer sjukdomen tillbaka. Antagligen. Så det handlar om att vända på alla stenar, ifrågasätta det mesta, granska gamla ”sanningar” och sluta agera automatiskt.

Här är bloggposterna:  Ett Två Tre Fyra Fem Sex Sju Åtta Nio Tio Elva Tolv Tretton Fjorton Femton Sexton Sjutton Arton Nitton…. Äsch, nu orkar jag inte räkna upp dem. Välj ”Stress” som kategori så dyker de upp. ”Återhämtning” och ”Utmattningssyndrom” ger liknande resultat.

Written by Issadissa, webbtanten a.k.a. Eva Adeen

mars 7, 2014 den 7:05 e m

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] saken hör att jag har haft ett bakslag igen (jag gick in i väggen förra sommaren – många blogginlägg om det). Jag har ju jobbat heltid sedan i början av sommaren och det har ju funkat om jag de […]

  2. […] vad jag refererar till här är att jag varit sjuk i utmattning. Jag har skrivit massor om det här i bloggen. Men nu är jag frisk. Riktigt […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: